Burs Başvurusu

Burs Şartları

Her yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) üstün başarı gösteren öğrencilere sağlanan Üniversiteye Giriş Bursu dışında yine YKS de üstün başarı gösteren ve Malatya Eğitim Vakfı tarafından belirlenen "Kalkınmada Öncelikli İllerdeki Liselerden Mezun Öğrenciler" ile "Engelli Öğrencilere" de burs sağlanmaktadır. Ayrıca, VİSTA Turizm ve Seyahat A.Ş.'nin şartlı bağışı ile "Malatya Eğitim Vakfı" da 2009-2010 öğretim yılından başlayarak uygulamaya konulmuştur. Şartlı bağışçılar tarafından belirlenen kriterlere göre verilen burslar için "Diğer Burslar" sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kuruluş yılı 1974'ten bugüne kadar 47.000'e yakın burs veren Malatya Eğitim Vakfı burs programına her yıl 400 yeni öğrenci eklemekte, eski bursiyerler ile birlikte yıllık bursiyer sayısı 1.500'e yakın olmaktadır.

Malatya Eğitim Vakfı Bursları üniversiteye yeni giren öğrencilere aşağıda belirtilen koşullarda verilmektedir. Ara sınıf öğrencilerine, ikinci öğretim öğrencilerine ve lisansüstü öğrencilerine burs verilmemektedir.

Bursun Devamı

Öğrenimine başarıyla devam eden öğrencilerin bursları, burs almaya başladıkları tarihten başlayarak kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresi dahilinde devam eder. Malatya Eğitim Vakfı-Vista Bursu için ödeme süresi 2 yıl ile sınırlı olup hazırlık sınıfı burs kapsamında değildir. Lisans öğrencilerine sağlanan burslarda ise hazırlık sınıfında azami bir ders yılı için burs ödenir. Bursiyerlerin başarı ve disiplin durumları her dönem başında öğretim kurumundan bilgi alınarak takip edilir.

Burs kontenjanı tahsis edilen üniversiteler dışında bir kurumda öğrenim gören bursiyerler okullarından alacakları öğrenim ve başarı durumuna ilişkin belgelerin aslını her yıl Eylül ve Şubat ayında yılda iki kez Malatya Eğitim Vakfı'na göndermek zorundadırlar. Vakıf Yönetimi tarafından istenen bilgi ve belgeleri zamanında iletmeyen, başarısız olan, disiplin cezası alan, okul ile ilişkisi biten veya başka bir kurumdan burs aldığı belirlenen öğrencilerin bursları kesilir.

Burslar Hakkında Kısa Kısa...

Burslar ile ilgili sorularınıza web sitemizde cevap bulamadıysanız öncelikle Sıkça Sorulan Sorular sayfasını incelemenizi öneririz. Soracağınız sorunun cevabı, bu sayfadaki "Burslar Hakkında Kısa Kısa" başlığı altında veya Sıkça Sorulan Sorular arasında yoksa sorunuz yazılı olarak cevaplanacaktır. Ayrıca Malatya Eğitim Vakfı’nın 0212 251 37 38 numaralı Sesli Yanıt Sistemi’ni arayarak burslarla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin

Evliya Çelebi Mah. Refik Saydam Cad., Haliç Apt., No:23/2 Şişhane, Beyoğlu - İstanbul

(0212) 251 37 38 - (0212) 251 04 44