Burs Başvurusu

• +
  • -

Burs Başvuru Formu için lütfen tıklayınız.

Malatya Eğitim Vakfı Ülke genelinde Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs vermektedir. Bursiyerler MEV’in Burs komitesinin değerlendirmesi sonucunda belirlenir.

MEV Ülkemizin gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşabilmesi için Eğitimin öneminin bilincinde olduğundan, Burs kontenjanlarını ayırırken, Tıp, Mühendis ve hukuk dallarına önem vermektedir.

Türkiye genelinde okuyan öğrenciler Burs başvurularını İstanbul Merkez’e yapacaklardır.
(0212 251 37 38 Zehra HANLIOĞLU)

Ankara’da eğitim gören öğrenciler, Ankara Şubemize başvuruda bulunacaklardır.
MEV Ankara Şubesi Tel: 0312 231 29 44

Malatya’da Eğitim gören öğrenciler Malatya Şubemize başvuruda bulunacaklardır.
MEV Malatya Şubesi Tel: 0422 326 57 48

İstanbul Merkeze başvuruda bulunan öğrencilerin Değerlendirmeleri Vakıf Merkezi tarafından yapılır.

YENİ BAŞVURU YAPACAK ÖĞRENCİLER İÇİN İSTENEN EVRAKLAR

01 Eylül – 30 Eylül Arasında

BAŞVURU ESNASINDA İSTENEN BELGELER:

Eksik evrak gönderenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru Formu (www.malatyaegitimvakfi.org.tr) adresinden çıktısı alınıp doldurularak.

Okul belgesi, ara sınıfta okuyorsanız Transkript Belgesi, 1.Sınıf ise Öğrenci Belgesi, (Orjinali, Islak imzalı)

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,

Sabıka Kaydı,

Ailenin gelir durumunu gösteren belge (Çalışan yok ise Muhtardan alınacak belge),

İkametgah (Eğitim döneminde kalacağı yerin veya Ailenin),

Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği (Nüfus Memurluğundan)

1 Resim

BAŞVURUDA BULUNAN ÖĞRENCİLER BURS BAŞVURU FORMUNUN SON SAYFASINDA İSTENEN BELGELERİ (YUKARIDA DA BELİRTİLEN) EKSİKSİZ TAMAMLAMAK ZORUNDADIRLAR. YAPILAN MÜRACAAT ESNASINDA EKSİK EVRAK GÖNDERİLMEMESİ, EVRAKLARIN KARGO VEYA POSTA YOLUYLA VAKIF ADRESİNE GÖNDERİLMESİ GEREKMEKTEDİR. FAKS VE MAİL YOLUYLA YAPILAN BAŞVURULAR İŞLEME ALINMAYACAKTIR.

BAŞKA BİR KURUM’DAN BURS ALDIĞI TESPİT EDİLEN ÖĞRENCİNİN BURSU KESİLİR.

BURS BAŞVURUSUNDA BULUNUP BURS KOMİTESİNCE YAPILAN DEĞERLENDİRME NETİCESİNDE BURS ALAMAYAN ÖĞRENCİLERİN GÖNDERDİKLERİ EVRAKLARI ÖĞRENCİYE GERİ VERİLMEMEKTEDİR.

GEÇEN YIL MEV’DEN BURS ALAN ÖĞRENCİLER İÇİN İSTENEN EVRAKLAR.

15 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında Transkript belgelerinin Orjinalini (Islak İmza) teslim etmek zorundadırlar.

BURSLAR İLE İLGİLİ İLETİŞİM VE GENEL BİLGİ İÇİN: 0212 251 37 38 / Zehra HANLIOĞLU

_____________________________________________________________________________________________________________

BURS YÖNETMELİĞİ

a) Vakıf Yönetim Kurulu, her yıl bütçesinin imkanları ile, vereceği burs sayısı ve miktarını belirler.

Eğitim yılı başında “Burs müracaat formlarına puanlama yapılır. Burs Komitesinin değerlendirmesi neticesinde BURSİYER ÖĞRENCİ LİSTESİ” açıklanır.

b) Şartlı bağış ile özel burs verilebilir. Şartlı bağışın sürekliliği, kesildiğinde ÖZEL BURS’da sona erer.

VAKIF    YÖNETİM   KURULU   AŞAĞIDAKİ    HUSUSLARDA   TEK TARAFLI   OLARAK

BURSİYER   ÖĞRENCİNİN   BURSUNU   KESMEYE   YETKİLİDİR !

1 -  Derslerinde  başarılı  olamayan,  sınıfını  geçmeyen, Okulunun  ceza  uygulamasına  muhatap  olan,

2 -  Bursiyer  öğrencilikle  uyumlu  olmayan  siyasi  faaliyette  bulunan,

3 -  Vakfın   toplantı,  seminer  çağrılarına  ve  Vakıf  komite  başkanının çağrı  ve uyarılarına  mazeretsiz  olarak  katılmayan,

4 -  Okul  durumu  ile  ilgili  gelişmeleri  ders dönemlerinde  Vakfa  yazılı  bilgi  vermeyen,

5 -  Vakfın  prensiplerine ve amaçlarına  uygun  faaliyet , Öğrencilik  düzeni  ve  özel  yaşantısı  olmayan

ve  Vakıf  tanıtımını,  gelişimini  sağlayacak  faaliyette  bulunmayan  öğrencinin  bursu  kesilir.

BURSİYER   ÖĞRENCİ   AYRICA ;

1 - İşe girişinden  2 yıl  sonra  burs  aldığı  tarihlerdeki  Vakfın  verdiği  bursun  %50’ sinden  az olmamak

ve  burs  aldığı  süreyi  tamamlamak kaydı  ile  yeni  öğrencilere  verilecek  bursun  karşılanacağını,

2 -  Bursun   kesilmesi  durumunda  kesildiği  tarihten   itibaren  2 yıl  sonra  aldığı  bursu  ödemeyi

KABUL  ve TAAHHÜT  eder.

3 -  Bu  iki  maddedeki   sorumluluk   müşterek   borçlu   müteselsil   kefilin de  sorumluluğunu gerektirir.

Kefil  vermeyen  bursiyer   için  gerekirse  referansçının da  sorumluluğuna  gidilebilir.

4 – Yukarıdaki  maddelerin  uygulanmasına, kefalet  oluşmasına, devamına  ve  sonuçlandırılmasına

Vakıf Yönetim Kurulu  tek taraflı  yetkilidir. Vakıf  Yönetim  Kurulu ve Genel  Sekreterin

denetimlerine  dayanarak   verecekleri  rapor   doğrultusunda  Bursiyerin  Bursunu  Yönetim Kurulu

tek taraflı kesebilir.  Bursiyerin   bursunun  Vakfa   iadesinde   Bursiyere  ve   Kefile  1.  ve  2.

Maddedeki   esaslar   uygulanır.

MALATYA EĞİTİM VAKFI

Adres:Refik Saydam cad. Evliya Çelebi mah. Haliç apt. No:23/2 Şişhane, Beyoğlu/İstanbul

Tel : (0212) 251 37 38 - (0212) 251 10 76